Csütörtöktől személyes megjelenés nélkül - videóchat funkcióval - is megtörténhet a lakossági ügyfelek azonosítása és a szerződéskötés. Ezt követően az MKB Bank 2 órán belül megnyitja a bankszámlát és azzal egyidejűleg elküldi azokat az azonosítókat, amelyekkel az ügyfelek hozzájuthatnak az MKB Paybe virtualizált MasterCard bankkártyájukhoz és azt azonnal elkezdhetik használni. Ezzel megszűnik a bankkártya kézhezvételéig tartó várakozási idő - közölte az MKB Bank.

Az ügyfelek az online számlanyitás során MKB Digit@ll számlacsomagot is igényelhetnek, amelyet készpénzmentességgel nulla forintra csökkenthető havi díjért használhatnak. Azonnali kártyavirtualizációval igényelt online számlanyitás esetén az első ötezer ügyfélnek ötezer forintot jóváír a bank a megnyitott számlán.

Kiemelten fontos volt számunkra, hogy a jogszabályok hatályba lépésének első napjától biztosítsuk az online számlanyitást. Az online számlanyitás előkészítését és elindítását három hónap alatt sikeresen megvalósítottuk - mondta Hetényi Márk, az MKB Bank retail és digitális vezérigazgató-helyettese.