Gyorsan vesztett a Pannon Takarék

Elutasította a Pannon Takarék Bank Zrt. magyar állam ellen indított devizahitelekkel kapcsolatos keresetét a Fővárosi Törvényszék pénteken kihirdetett elsőfokú, nem jogerős ítéletében.
MTI, 2014. szeptember 12. péntek, 09:39
Fotó: Napi.hu

A bíróság kötelezte a felperes pénzintézetet 482 600 forint perköltség megfizetésére, az ítélet ellen 8 napon belül lehet fellebbezni. A bíró az ítélethirdetés végén elmondta, hogy mérsékelte az alperes, a magyar állam által megállapított "igen eltúlzott" perköltséget, 10 munkaórát állapítva meg.

A fellebbezésről az ítélet indoklásának részletes megismerése után dönt a bank - nyilatkozta az ítélethirdetés után a bank jogi képviselője az MTI-nek.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Blama, 2014.09.12 10:03

Kiváncsi lennék egy olyan perre, amelyben a következő jogszabály alapján kellene ítélkezni:

A bíróságnak bizonyítania kell, hogy tiszteségesen és az iratok ismeretében, nem előítélesen járt el.

A jogszabály azt a vélelmet állapítja meg, mely szerint minden ügyben tisztességtelen és előítéletes volt, az iratok sem ismerte meg.

A perre háromtagú, nem bírói tanács az illetékes, az első tárgyaláson döntést kell hozni és az 3 naon belül fellebezető meg.

A per illetéke 30.000.000 Ft első, ennek háromszorosa a fellebbezés után, amennyiben még tovább kerül - ennek háromszorosa,

Az illetéket nem az állam fedezi és nem is téríti vissza.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html