Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az ajánlatkérő megítélése szerint a műemlékvédelmi szempontok, a középkori falak és az ingatlan beázástól való védelme - együttesen - indokolják a gyorsított közbeszerzési eljárást.

A PADA működésének tervezett helyszíne a Budapest, Úri utca 21. szám alatti régi Budai Városháza műemlék épülete, amelynek felújítását követően otthont ad majd egy angol nyelvű PhD iskolának és egy kiállítótérnek - olvasható az MNB-alapítvány honlapján.

A közbeszerzés nyertesének - egyebek mellett - helyszíni beton- és vasbeton munkákat, vakolást, szigetelést, lift beépítését, erős- és gyengeáramú munkákat, továbbá víz-csatorna- illetve fűtés-hűtés és légtechnikai munkákat kell elvégeznie. Feladata még a  biztonságtechnikai-, oktatástechnológiai munkák elvégzése. Az ingatlan új funkciója szerinti üzemeltetéshez, a használatbavételhez szükséges engedélyek megszerzését célzó hatósági eljárásokban - a megrendelő mellett - személyesen kell részt vennie.

Az épület hasznos alapterülete 3521 négyzetméter, ebből 563 a pince, 1109 a földszint, 1007 az emelet, míg több mint 700 négyzetméter a tetőtér.

Az ajánlatok beadási határideje november 30. Az értékelésnél 50-50 súlyszámmal szerepel a minőség és az ár. Ajánlatot az a cég tehet, amelynek az elmúlt három, lezárt üzleti évben a nettó árbevétele - épületek kivitelezéséből - elérte (összesen) a 2,9 milliárd forintot.

Közbeszerzési bírság az alapítványoknak

Miután a kiírás a munka második ütemére szól, kerestük a Közbeszerzési Értesítőben az első ütem felhívását, illetve az eljárás eredményét, de nem találtuk egyiket sem. Ellenben korábbi sajtóhírek szerint ez év nyarán az MNB alapítványai 200 millió forint bírságot kaptak a Közbeszerzési Döntőbizottságtól, miután nem írtak ki közbeszerzést az ügyleteikre. Az eljárást maguk az alapítványok kérték.

Korábban a 444.hu számolt be arról, hogy Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány a Budai Várban, az Úri utca 72. szám alatt kíván, wellnessfunkciókat magában foglaló oktatási központot létrehozni. Ezt a tervtanács nem támogatta, és az MNB is cáfolta a wellness-részleg kialakításának hírét. "A korábban zárt épület a tervek szerint a jövőben otthont ad majd egy szakkönyvtárnak, oktatási és kutatási tereknek, amelyek a nagyközönség számára is megnyitják a Vár egyik legszebb helyén fekvő épületét" - írták közleményükben.