Gyűjtik a pénzt a MÁV-ingatlanokra

Egy-két héten belül megszületik annak a tárgyalássorozatnak az eredménye, amelyet a MÁV többségi tulajdonában lévő Prudent-Invest folytat azokkal a pénzügyi- illetve ingatlanfejlesztőkkel, akik potenciálisan beszállhatnak majd a társaság ingatlanalapjának befektetési jegyeinek jegyzésbe.
Diószegi József, 2008. március 5. szerda, 11:44
Fotó:

A Prudent-Invest lesz annak a 15 milliárdos ingatlanvagyonnak a kezelője, amelynek felét a MÁV "jegyez" azáltal, hogy ekkora értékű ingatlanvagyont visz a cégbe, s emellett a Prudent 7,5 milliárd forintos készpénzbevételt realizál befektetési jegyek eladása során. Ebből a 7,5 milliárdból aztán további ingatlanokat vásárol a Prudent.

Virág Lászlóné, a Prudent-Invest vezérigazgatója nem zárta ki annak lehetőségét sem, hogy ezt a 7,5 milliárd forintos összeget egyetlen befektető jegyezné le, de kikötésük az, hogy ez csak olyan lehet, aki teljes egészében azonosulni tud a Prudent céljaival. A Prudent egyébként ezen nagybefektetők mellett azokkal is megkezdi a tárgyalásokat, akik 5-800 vagy egymilliárd forintos befektetési jegyet jegyeznének.

Az apport és a készpénzért történő vásárlás keretében kerül a Prudenthez például a MÁV Andrássy úti székháza, és több vidéki nagy értékű MÁV területi igazgatósági épülete, amelyeken a Prudent fejlesztéseket is végrehajt majd - mondta el Buzinkay Tamás, a MÁV megbízott ingatlangazdálkodási igazgatója. Virágné elmondta még, hogy a tervek szerint hozamkifizetés minden évben egyszer lesz július elsejével, de az ingatlanok értékesítésének tőkenyeresége kapcsán rendkívüli hozamfizetés is lesz.

A negyedik évben el lehet dönteni, hogy nyilvánossá válhat-e az alap.

HOZZÁSZÓLÁSOK