Ha ilyen lisztet vett a Tescóban, vigye vissza! - Kivonták a forgalomból

Tesco-Global Áruházak Zrt. vásárlói visszajelzést követően kivonta a forgalomból az áruházlánc által forgalmazott 500 grammos kiszerelésű FORHEALTH zabpehelylisztet, miután egy vizsgálat eredménye szerint a termék fogyasztása, a címkén jelöltekkel ellentétben gluténérzékenyek számára nem biztonságos - értesült a Blikk.hu.
K. Kiss Gergely, 2017. november 16. csütörtök, 11:13
Fotó: Shutterstock

Kiderült, hogy a Forhealth zabpehelyliszt a címkén jelöltekkel ellentétben gluténérzékenyek számára nem biztonságos.

Az áruházlánc közlemény szerint a Tescónál az élelmiszerek biztonsága prioritást élvez, így a termékeket már a visszajelzés beérkezését követően kivonták a forgalomból, 2017. november 14-ei hatállyal pedig a termékvisszahívást is elindították. A termékeket 2017. december 8-ig, a vásárlást igazoló blokk hiányában is átveszik az áruházak. Az érintett vásárlók visszaváltási szándékukat a Vevőszolgálati pultoknál jelezhetik. A Tesco a termékvisszahívásról informálta a NÉBIH-et is.

A Tesco elővigyázatosságból a FORHEALTH termékcsalád egyéb tagjainál is megkezdte annak vizsgálatát, hogy a gluténmentes jelölés valóban megfelel-e a jogszabályi követelményeknek. A vizsgálat lezárultáig a Tesco nem forgalmazza a gyártó termékeit.

HOZZÁSZÓLÁSOK