A kártyás tranzakciók száma a kimondottan nyaraláshoz köthető vásárlásoknál megugrik: 2016 nyarán az autókölcsönzőknél, légitársaságoknál és az utazási irodákban csaknem 40 százalékkal többször használták bankkártyáikat a CIB Bank ügyfelei, mint az év más hónapjaiban.

Nyáron a költések hozzávetőlegesen 90 százaléka Magyarországon történik. A külföldi kártyahasználatnál nyáron Nagy-Britannia a leggyakoribb helyszín a CIB Bank ügyfeleinél, majd Luxemburg, az Egyesült Államok és Horvátország következik a sorban.

A bank atm-jeiből a legtöbb készpénzfelvétel - az év többi hónapjához hasonlóan - a magyar városok közül nyáron is Budapesten, illetve Debrecenben történt.

A CIB Bank nyár elején kezdte meg az érintéssel történő fizetést lehetővé tévő bankkártyákra való átállást. A pénzintézet a forgalomban lévő betéti plasztikokat automatikusan érintéssel történő fizetésre alkalmas betéti bankkártyákra cseréli lakossági ügyfeleinél. A 2018 augusztusáig lejáró betéti kártyákat a normál eljárási rend szerint cserélik érintőkártyákra, a 2018 szeptembere és 2020 júliusa között lejáróakat pedig a lejárati évtől függetlenül, a bankkártyán jelzett lejárati hónapban.