Hableány-baleset: hat másik holttestet is találtak

Egy dél-koreai nő holttestét még mindig keresik, a Hableány május végi balesetében vesztette életét. De a Dunában a keresés során hat másik holttestet is találtak, akiket az Index szerint sikeresen azonosította.
Szabó Dániel, 2019. augusztus 7. szerda, 10:08
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Az Index kérdésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kommunikációs osztálya azt válaszolta, hogy mind a hat elhunyt személy férfi, akiket azonosítottak is. Idegenkezűség, bűncselekmény gyanúja nem merült fel, a rendőrség közigazgatási hatósági eljárásban vizsgálja a körülményeket.

A Hableány sétahajó május 29-én süllyedt el Budapesten, a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A Hableányon 35-en utaztak, 33 dél-koreai turista és a kéttagú magyar személyzet. A balesetet követően hét koreait sikerült kimenteni, illetve hét holttestet találtak meg. Azóta újabb 20 holttest került elő, egy koreai utast azonban még keresnek a hatóságok. A legutolsó áldozatot július elején találták meg Makád térségében.

A nyomozásról szóló legutóbbi hírek alapján a szakvélemények azt állapították meg, hogy Jurij C.-nek, a Viking Sigyn kapitányának részletesen látnia kellett volna a hajó kültéri kameráin keresztül a Hableány helyzetét, sőt magát a balesetet is.

HOZZÁSZÓLÁSOK