Hajnalban fizesse az éttermi számlát! Megéri

Az adócsökkentések, a béremelések, a családok fokozottabb támogatása, valamint Európa és Magyarország biztonságának megvédése szerepel 2017 legfontosabb kormányzati céljai között - jelentette ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szombaton. Az éttermi áfacsökkentés már éjfél után életbe lép, az átállás pedig online kasszával gyors lehet.
MTI, 2016. december 31. szombat, 14:36
Fotó: Napi.hu

Dömötör Csaba szavai szerint az ország erősödik, és azt szeretnék, hogy a tendencia folytatódjon, s ezt minden család "a saját bőrén" érezze.

Jövőre "5 százalékponttal csökkennek a munkaadói adók", a társasági nyereségadó egységesen 9 százalékos kulcsa pedig a legalacsonyabb lesz az Európai Unióban (EU-ban). Ennek köszönhetően a vállalkozások könnyebben tudják majd kigazdálkodni a magasabb béreket. Duplájára emelkedik a kisvállalkozói adókedvezmény, az eddigi 500 ezer forint helyett 1 millió forint lesz a kisadózó vállalkozások tételes adójának (kata) havi bevételi határa.

A legfontosabb élelmiszerek általános forgalmi adója (áfája) 27-ről 5 százalékra mérséklődik, csupán ezzel az intézkedéssel 35-40 ezer forinttal több maradhat egy kétgyermekes család zsebében. Az internetezés áfakulcsa szintén csökken, 18 százalék lesz.

Januártól 30 ezer forintra nő a kétgyermekes családok havi adókedvezménye, ami évi 360 ezer forintos megtakarítást jelent. Jelentős összeg, 211 milliárd forint jut otthonteremtésre, és vizsgálják, hogyan tudnák még többen igénybe venni a kedvezményt. A minimálbért a rendszerváltás óta soha nem emelték olyan mértékben, mint most. A szakmunkás-minimálbér 25 százalékkal 161 ezer forintra, a minimálbér 15 százalékkal 127,5 ezer forintra növekszik. A jelentős fizetésemelések az adócsökkentéseknek köszönhetőek, amelyek a munkaadók, a munkavállalók és a kormány megállapodásán nyugszanak.

Jövőre magasabb bérre számíthatnak többek között a szakorvosok, az ápolók, a rendvédelmi és felsőoktatási dolgozók, a pedagógusok, valamint a szociális, kulturális és megyei kormányhivatali alkalmazottak. Fontos eredménynek nevezte azt is, hogy a tervezettnél nagyobb mértékben, 1,6 százalékkal nőnek a nyugdíjak.

Olyan év kezdődik tehát vasárnap, amelynek során sok magyar család léphet előre, gyanakkor tudják, hogy rengeteg még a teendő, és nemcsak azt szeretnék elérni, hogy mindenkinek legyen munkája, hanem azt is, hogy mindenkinek megérje dolgozni.

Szintén fontos cél 2017-re, hogy végleg lekerüljön a napirendről az unióban a migrációs kötelező betelepítési kvóta. Az európai országok soha nem tapasztalt biztonsági intézkedésekkel készülnek szilveszter éjszakájára, és ezt az elővigyázatosságot indokoltnak nevezte egy olyan év után, amelynek során sok terrortámadás történt. Teljesen újra kell gondolni a kontinens biztonságát érintő kérdéseket, megfelelő válaszokat kell adni a migrációs válságra, amely tartósnak ígérkezik. Az unió nem hagyhatja figyelmen kívül a tömeges bevándorlás biztonsági és kulturális kockázatait, mert ennek súlyos következményei lehetnének - mondta.

Dömötör Csaba a kötelező betelepítési kvótáról szólva úgy fogalmazott: az EU-nak értelmetlen és kockázatos elképzelések helyett minden erejével a határok védelmére kell összpontosítania. A kormány továbbra is a legnagyobb határozottsággal lép majd fel a témát érintő uniós vitákban, ugyanis erős Európában és erős Magyarországban érdekelt. Éjfél után rögtön életbe lép az alacsonyabb áfakulcs az éttermekben, az online pénztárgépeken azonban megoldható a gyors átállás, így a szilvesztert követő hajnalon fizető vendégek számláján már kisebb összeg szerepel majd.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2016.12.31 15:02

Szerintem meg jobb ha előre még ma kifizeted azt az éttermi számlát mert akkora kavar lészen belóle, hogy ihaj :

1: 18% az áfa ha helyben fogyasztod el az étteremben és :
Helyileg van elkészítve az étel valamint helyileg van keverve a szezt NEM tartalmazó ital
2018 tól meg 5% lesz ez az áfakulcs.
2:Marad 27% ha nem helyileg készitik a kaját magyarul valahonnan hozzák a rendezvényre a kaját
vagy ha dobozos kolát , Ice teát kérsz nem helyben kevertet vagy egy sima Teát.

Más lesz az Áfája a MC Donaldsban ha helyben eszed meg a hamburgert és más ha elviszed (elvitelre kéred)
Más lesz az áfája ha helyben eszed meg a pizzádat (ha ott sütik) és más ha a futár hozza ki.

Nos mindehez jön az online kasszagép ami nem veszi jó néven ha meggonolod magadat és inkább összecsomagoltatod a kaját majd az étteremben.

Mondom Én ezek sík hülyék az áfa osztályon a minisztériumban :(

(Ja és ez nem újjévi tréfa sajnos )
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

bellamia, 2016.12.31 14:43

A realitás inkább az, hogy fél éjfél tájban megjelenik a pincér új rendeléseket felvenni, majd az addigi számla rendezését kéri "váltás van" vagy valami hasonló szöveggel.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html