Hableány-baleset: januárban jöhet a vádemelés

Várható október végéig nyomoznak a dunai hajóbaleset ügyében, utána további három hónapra lehet szükség a vádemeléshez - írta a Magyar Nemzet.
Domokos László, 2019. szeptember 3. kedd, 10:22
Fotó: Napi.hu / Szász Péter

Október végére fejezhetik be a nyomozást a május 29-i halálos dunai hajóbaleset ügyében, és legkésőbb januárban emelhetnek vádat az eddigi egyetlen gyanúsított ellen - értesült a napilap.

Ennek az is a feltétel, hogy addig nem kerül elő olyan újabb adat vagy bizonyíték, amely további nyomozati cselekményt igényel. Jelenleg egy újabb szakértői véleményre várnak.

A Magyar Nemzet szerint Magyarországon négy olyan hajózási (nautikai) szakértő van, aki segíthetné a bűnügyi vizsgálatot, ám közülük egy a Hableányt üzemeltető cég (Panorama Deck Kft.) műszaki vezetője, azaz őt nem kérhetik fel ilyen munkára.

Az első összevont - nautikai, vízügyi és műszaki - szakértői véleményét azt mondta ki, hogy a Viking Sigyn szállodahajó ukrán kapitánya hibázott, megsértve a hajózási előírásokat, egyebek mellett nem tartotta be az előzési szabályokat .

Jelenleg arra várnak, hogy a kapitány védőjének kérésére készülő második szakértői véleményre is megszülessen. A napilap azonban úgy tudja, hogy ez a készülő szakvélemény nem fog jelentősen eltérni az elsőtől.

HOZZÁSZÓLÁSOK