Váratlan dolgok derültek ki a Hableány-katasztrófa ügyében

A Viking Sigyn szállodahajó radarján a Hableány-baleset idején némák voltak a vészjelzők, ugyanis kikapcsolták őket. Emellett a hajóhidat is leeresztették - tudta meg a Blikk.
Domokos László, 2019. július 2. kedd, 07:14
Fotó: MTI Fotó / Lakatos Péter

Sógor Zsolt, a Hableányt üzemeltető cég ügyvédje megkapta azokat az iratokat, amelyek az elsődleges szakvéleményeket tartalmazzák. Köztük van az is, amelyik az egyik legkomolyabb bizonyíték lesz a büntetőperben.

A szakértő szerint a felvételek alapján a Viking vezetőjének látnia kellett a sétahajót, amikor az még előtte volt - árulta el a Blikknek az ügyvéd, aki azt sem érti, hogy a Viking radarjához tartozó közelriasztás jelzőhangja miért volt kikapcsolva. Ez a vészjelző nem volt élesítve, pedig a sötétben, esőben, a különösen nagy hajóforgalomban indokolt lett volna a használata. A vészjelző, ahogyan egy kormányos matróz jelenléte is, talán megelőzhette volna a tömegszerencsétlenséget.

A radarberendezés nagy teljesítményű mikrohullámokat bocsát ki, amelyek a különböző anyagú tárgyakról másként verődnek vissza, így különböztethető meg egy uszadékfától a hidak kőpillére és a hajótestek jele a radaron. A kikapcsolt vészjelzőre egy magyarázat elképzelhető: a forgalmas szakaszon legalább 15-20 másik hajó közlekedett, így folyamatos volt a felesleges jelzés, ami zavarhatott, ezért inkább kikapcsolták a jelzőhangot - véli az ügyvéd.

Jelenleg nem tisztázott az oka, de a műszaki szemlén kiderült az is, hogy a Viking mozgatható kapitányi hídját egy méterrel alacsonyabbra engedték a maximális magasságnál, amit az áradó Duna vízállása sem indokolt. Egy méter magasság rengeteget számít a beláthatóságnál, ám ezzel együtt is nagy a hasonló szállodahajók holttere - magyarázza a szakember a lapnak.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Mekelekke, 2019.07.02 16:20

Tessék mondani a kormányos matróznak egész pontosan mi a feladata?
A radar közelriasztás hány métertől hány méter távolságig riaszt?
Ha a Hableány fehér pozíció jelző lámpája a Viking felső fedélzetén lehasalva is kiválóan látható volt, akkor miért érdekes, hogy a kormányállása egy méterrel magasabban vagy alacsonyabban volt?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html