Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

"Mi is aggódunk a kollégáinkért, hogy ott vannak-e valamelyik kórházban, vagy az eltűntek listáján, de még tart a mentés - most ez az elsődleges dolgunk, az áldozatok azonosítása elsődlegesen az Országos Mentőszolgálat feladata" - magyarázta a szóvivő a portálnak.

Tóth Mihály ugyanakkor hozzátette: azt feltételezik, hogy a legénység a hajósesküjének megfelelően járt el a baleset idején, márpedig az azt írja elő, hogy elsődlegesen és bármi áron az utasok életét kell védeni. " Ez alapján sajnos nem sok okunk van a bizakodásra, tartani lehet tőle, hogy a félelmünk beigazolódik és az áldozatok között látjuk őket viszont."

A hajótársaság az éjszaka felvette a kapcsolatot a Hableány legénységének hozzátartozóival. Az érintetteket a szóvivő szándékosan nem akarta beazonosítani, csak annyit mondott, egy idősebb, nyugdíj előtt álló kapitány vezette a hajót.

A legénység - és sajnos sok utas - életben maradására Tóth Mihály szerint azért van nagyon kevés esély, mert a Hableány nagyon rövid idő alatt süllyedt el tegnap este, és a szakadó miatt a legtöbben a hajó belsejében voltak, ahonnan - ha már süllyedni kezd, nehéz ennyi embernek gyorsan kijutni.