2019. december 3-án délelőtt az Erőmű területén kívül található, a Szénégető és Társa Kft. által kezelt, "A1" jelű visontai zagytározónál halálos munkahelyi baleset történt. A szerencsétlenségben egy fiatal férfi hunyt el. A Mátrai Erőmű Karbantartó Kft. részvétét fejezi ki a hozzátartozóknak, és minden segítséget felajánl a gyászoló családnak - áll a társaság honlapján megjelent közleményben.

Az erőmű tájékoztatása szerint a fiatal férfi egy lánctalpas géppel hajtott át a tározó melletti gátkoronán, amely megrogyott alatta és az áldozatot maga alá temette a megbillenő gép.

A baleset körülményeit a rendkívüli haláleset helye szerint illetékes Gyöngyösi Rendőrkapitányság a közigazgatási eljárás általános szabályai szerint vizsgálja.

Az elmúlt időszakban a Mátrai Erőmű környékéről több rossz hír is érkezett: a munkavállalók és a környéken lakók kellemetlen, maróérzésű szagokra panaszkodtak. Erről a hatóságok azt közölték, hogy az emberi egészségre nem ártalmasak. Máskor pedig az erőmű víztározójából kifolyó szennyvízről cikkezett a sajtó.