Halálos tömegbaleset volt az M43-ason (frissített)

Hét jármű ütközött össze Csongrád megyében, a csanádpalotai magyar-román autópálya-átkelőtől egy kilométerre. Négy ember, köztük egy busz egyik utasa is meghalt, sok a sérült - írja az Index.hu. Az MTI szerint a tűzoltók befejezték a mentést.
Szász Péter, 2017. február 15. szerda, 09:39
Fotó: Napi.hu

Négyre emelkedett az M43-as autópályán történt tömegkarambol halálos áldozatainak száma. A rendőrség legfrissebb közleménye szerint tizenegyen megsérültek. A katasztrófavédelem azt írja, hogy több életveszélyes és súlyos sérült van - olvasható a portálon.

A román határtól egy kilométerre két román kamion, egy román busz és négy kisteherautó ütközött össze fél nyolc körül. A Maszol.ro szerint az egyik halálos áldozat a román busz egyik utasa. A busz Hamburgból Bukarestbe tartott, huszonöten utaztak rajta.

A makói hivatásos tűzoltók értek elsőként a helyszínre, de Szegedről, Mezőkovácsházáról, Orosházáról és Hódmezővásárhelyről is küldtek erősítést. A Délmagyar tudósítója legalább tíz mentőautót látott a helyszínen. Az M43-ast lezárták, mindenkit visszafordítanak az autópályára vezető körforgalomnál.

A magyar hatóságok felvették a kapcsolatot a román és a bolgár hatóságokkal. Aradról hat mentőautót küldtek a helyszínre, írja az MTI. A Digi24 hírtelevíziónak az a román szemtanú nyilatkozott, aki a segélyhívón jelentette a balesetet. Elmondta, hogy a köd miatt 80 km/órás sebességkorlátozás volt az autópályán, és dicsérte a magyar katasztrófavédelmet, amiért gyorsan megérkeztek.

A rendőrség arra figyelmeztetett, hogy sokfelé nagy a köd, mindenki vezessen óvatosan. Az Országos Meteorológiai Szolgálat korábban elsőfokú figyelmeztetést adott ki az ország középső részére a tartós, sűrű köd miatt. A látótávolság 100 méter alá csökkenhet.

HOZZÁSZÓLÁSOK