Hamarosan kiderül, vádemelés lesz-e Gyurcsány felesége ügyében

Szeptember közepéig eldől, indul-e nyomozás a Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára vezette Altus Portfólió Kft. pénzkölcsönnyújtási gyakorlata miatt - írja a Magyar Idők.
Szabó Dániel, 2018. augusztus 29. szerda, 08:23
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Jogosulatlan pénzügyi tevékenység bűntettének gyanújára utaló feljelentés alapján a Budapesti IX. Kerületi Ügyészség idén augusztus 17-én feljelentés kiegészítését rendelte el. A BRFK-nak kell vizsgálni az ügyet a következő egy hónapban.

A lap felidézi, hogy a Magyar Nemzeti Bank két hete 15 millió forint bírságot szabott ki a Dobrev érdekeltségébe tartozó Altus Portfólió Kft.-re, mert engedély nélküli pénzkölcsönnyújtást folytatott. A jogsértő tevékenységet azonnali hatállyal megtiltotta a vállalkozásnak, de a gyanú szerint az elmúlt két évben akár 400 millió forint összegben kölcsönzött pénzt jogosulatlanul - jellemzően kamat ellenében - több magán- és jogi személynek.  köztük a mintegy 6,3 milliárd forintos költségvetési csalással gyanúsított Czeglédy Csaba cégének is 200 millió forint kölcsönt adott.

Dobrev Klára közleményben reagált: a kiszabott bírságot az orbáni politika részének tekinti.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

kovi1970, 2018.08.29 09:32

Nem lesz belőle semmi. A qrcsánynak ugyanis biztosan van valamije az orbánról. E mellett az orbán addig lesz hatalmon amíg a qrcsány tudja kavarni a szart a magyar politikában.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tlg01, 2018.08.29 08:29

alakul az évszázad bűnténye
rá kell csapni mint gyöngytyúk a zöld takonyra
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html