Hamarosan érkeznek az Irinyi terv pályázatai

Néhány héten belül elérhetővé válnak az Irinyi terv keretében kiírt pályázatok feltételei, a kormány a nagyvállalati beruházási támogatások és az Irinyi terv előirányzata révén 17 milliárd forintot fordít a beruházások ösztönzésére - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kiemelt vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára az M1 csatornán.
MTI, 2016. október 13. csütörtök, 09:52
Fotó: Napi.hu

Marczinkó Zoltán szerint a hamarosan megjelenő pályázati lehetőségekkel kis- és középvállalkozások és nagy vállalatok egyaránt élhetnek.

A magyar iparnak meglehetősen magas a kapacitás kihasználtsága, ezért újabb beruházásokra lenne szükség, amelyek megvalósulása esetén idén akár az 5-6 százalékos ipari növekedés is elérhető.

Kifejtette: az Irinyi terv a járműgyártás gazdaságra gyakorolt erős hatásának ellensúlyozására kidolgozott kormányzati iparstratégia, amely 7 iparágra terjed ki, ezek közül a legjelentősebb az élelmiszeripar, ugyanis az élelmiszer feldolgozók többsége magyar tulajdonban van. Ráadásul ez az ágazat rendelkezik a járműgyártáshoz hasonló export dinamizmussal, vélekedett a helyettes-államtitkár.

HOZZÁSZÓLÁSOK