Hamarosan indul a Concorde nemzetközi (alapok) alapja

Tovább bővíti befektetési palettáját a napokban a szakma által a "2001. év legjobb alapkezelő"-jének választott Concorde Befektetési Alapkezelő Rt. várhatóan júniusban indulhat a Concorde Nemzetközi Részvény Alap.
Kummer Krisztián, 2002. május 31. péntek, 12:04

Az Alapkezelő az új Alap létrehozásával egy - a fejlett országok részvénypiacainak teljesítményét tükröző - olcsó befektetési lehetőséget kínál. Az új termék egyedülálló abban a tekintetben, hogy a több ezer részvény árfolyamától függő portfolió kialakítását igen alacsony költségszint mellett teszi lehetővé a befektetőknek, azáltal, hogy nem részvényekbe, hanem külföldi kollektív befektetési formákba fektet. Ennek előnye, hogy az Alapnak nem kell például az S&P 500 indexet alkotó összes részvényt megvennie (és a jutalékokat mind az 500 esetben kifizetnie), hanem elegendő egy olyan alapba fektetnie, amely összetétele - és így teljesítménye - megfelel az említett indexének. Ehhez a fejlett tőkepiacokon milliárd dolláros nagyságrendű indexkövető alapok ("spider"-ek, "ishare"-ek stb.) kellő mozgásteret biztosítanak a Concorde Alapkezelőnek. A már csak a felügyeleti jóváhagyásra váró alapok alapja indítását az idén életbe lépő tőkepiaci törvény tette lehetővé.

A Concorde Nemzetközi Részvény Alap akár már néhány tízezer forintos összegű befektetésként is ajánlható, ugyanis vétele ingyenes. A befektetési jegyek visszaváltása is mindössze 500 forintba kerül. Bár az Alap által eszközölt befektetések külföldi termékekbe irányulnak, a Concorde Nemzetközi Részvény Alap jegyeit a befektetők a magyar jog szerint, magyar nyelven, a PSZÁF által ellenőrzött és felügyelt keretek között vehetik meg. A termék további előnye az adómentesség, ráadásul tőkeszámlán tartva adóhitel is igényelhető a befektetési jegyek után. Az Alap a forgalmazó Concorde Értékpapír Rt. irodáin kívül az Interneten (www.cd.hu) is vásárolható, kiegészülve a már forgalmazott hazai részvény, kötvény és pénzpiaci alapokkal.

A befektetési alapkezelők szakmai szervezete (BAMOSZ) által a "2001-es Év Alapkezelő"-jévé választott Concorde Befektetési Alapkezelő Rt. jelenleg öt nyíltvégű alapot kezel (Részvény, 2000, Kötvény, Fedezeti, Pénzpiaci), 6 milliárd forintot meghaladó értékben. Legrégebbi alapja - az 1997 augusztusa óta működő Concorde 2000 - indulása óta a legjobban teljesítő hazai vegyes alap, az elmúlt közel 5 évben a kitartó befektetői megduplázták pénzüket.

HOZZÁSZÓLÁSOK