Hamarosan kopogtat a behajtó - kinek az ajtaján?

Sokan az év utolsó hónapjaiban kaphatnak majd több tízezer forintos értékű szemétdíjszámlát, miközben ezzel egyidejűleg megkezdi cseppet sem barátságos tevékenységét az pénzt behajtó cég is.
Komócsin Sándor, 2017. szeptember 5. kedd, 08:38
Fotó: Napi.hu

Az ország számos településéről származó információk szerint továbbra is késve és pontatlanul küldi ki a szemétdíjcsekkeket a nemzeti kukaholding, azaz a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt - írja a Magyar Nemzet. A cég azért kapta ezt a nevet, mert nem a szemét begyűjtésével foglalkozik, hanem csak az azzal kapcsolatos pénzbegyűjtéssel.

Az elmaradás miatt az év hátra lévő hónapjaiban sok háztartáshoz több tízezer forintos számlát hozhat a postás, amelynek befizetése gondot okozhat. Miközben a megfelelő számlázás elmaradása a kukaholding hibája, arra jutott energiája a cégnek, hogy pályázatot írjon ki a be nem fizetett - illetve esetenként befizetett, csak a cég rendszerében nem szereplő - csekkek behajtására. E tender eredményét a napokban teszik közzé, úgyhogy hamarosan kopogtathat a behajtó a vétlen ügyfelek ajtaján is.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Archer58, 2017.09.05 12:16

Jó lesz, ha lassan megjegyzi mindenki, hogy az ügyfél - állampolgár - soha sem vétlen. Egyébként pedig aki nem fizette be a csekket, mert nem kapott, az nem vehet részt a következő választáson.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html