Hamis Harry Potter figyelt az alsónadrágokon

A vámosok egy budapesti nyolcadik kerületi raktárban 23 ezer darab, “Harry Potter” felirattal és ábrával ellátott gyermek alsónadrágra bukkantak. A jelölés persze nem volt igazi.
NAPI Online, 2003. március 7. péntek, 10:10
Fotó:

A Vám- és Pénzügyőrség Központi Járőrszolgálat Parancsnokságának munkatársai csütörtökön kora délután belterületi vámellenőrzést tartottak Budapesten, a VIII. kerületben - közölte a VPOP.

Egy raktár átvizsgálása során közel 23 ezer darab, “Harry Potter" felirattal és ábrával ellátott gyermek alsónadrágot találtak a vámosok, amelyeket tulajdonosuk a jogtulajdonos hozzájárulása nélkül látott el az említett jelöléssel.

A pénzügyőrök a mintegy 23 millió forint értékű gyermekruhaneműt lefoglalták, majd szerzői, vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése bűncselekmény elkövetésének alapos gyanúja miatt eljárást kezdeményeztek a külföldi állampolgárságú elkövető ellen.

Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy a kínai piacokon - a vámosok által megadott 23 milliós tételből visszaszámolva - valószínűleg igen nehezen kelnének el az ezer forintos alsónadrágok, legyenek rajtuk bármilyen szép Harry Potter-figurák.

HOZZÁSZÓLÁSOK