Hamis játékok a magyar Tescókban - kiakadtak a vevők

Néhány szülő arra panaszkodik, hogy tönkrement a gyerekük karácsonya, miután kiderült, hogy olyan Lego-játékot vettek, amelyekben nem a csomagoláson szereplő játékok, hanem kínai hamisítványok voltak - értesült az Index.hu. Először Tordai József vásárló panaszkodott a Facebookon, később más vevők is megerősítették a probléma fennforgását.
K. Kiss Gergely, 2017. december 26. kedd, 15:49
Fotó: Reuters

József december 8-án vásárolta a Camponában található Tescóban ezt a távirányítós Technics-legót, ami 28-30 ezer forintba került, de akciósan le volt értékelve a felére. A portál megkeresésére elmondta, hogy kifejezetten ezért a játékért utazta be az összes boltot, szupermarketet, hogy végül megtalálja azt, amire kisfia leginkább vágyott.

Később azonban a fa alatt derült csak ki, hogy a drága játék helyett aldis reklámújság és valószínűleg kínai hamisítvány legókockák voltak csak a csomagolásban. Szerinte a poszt óta megkeresték többen is, és végül a kisfiú megkapta ugyanezt a típusú Legót egy jóakarótól.

A férfi bejegyzése alatt azóta még ketten jelezték, hogy hasonlóan jártak, egyikük a csepeli, másikuk a váci úti Tescóban vett kicserélt Legót. A közös mindhárom esetben, hogy drága Technics-típusú játékokról van szó, és mindhármat a brit üzletláncnál vásárolták.

A megkárosított férfi odáig ment, hogy kiderítette, az eredeti 810 helyett csak 706 gramm a doboz, amit vásárolt, és egy szakértő ezt a csalást "kekszezésnek" hívta, ugyanis régebben is csináltak hasonlókat, csak akkor újság és hamisított játék helyett keksszel pótolták az ellopott játékokat.

A dühös szülők azt tervezik, hogy holnap együtt bemennek a központi Tescóba panaszt tenni, bár József szerint elég valószínű, hogy a kicserélésért felelősöket nem a nyíregyházi Lego-gyárnál kell keresni, ugyanis a csomagolásban talált reklámújságok budapestiek.

A Tesco így reagált a hírre: "ezúton is elnézést kérünk az érintett vásárlóktól. A holnapi napon haladéktalanul megkezdjük az eset kivizsgálását. Az érintett vásárlókat természetesen kártalanítjuk. A többi kérdésével kapcsolatban holnapig kérném a türelmét."

A Lego Magyarország azt közölte az Indexszel, hogy azonnali kivizsgálást kezdeményeztek az ügyben. "A Lego gyáraiból csak a szigorú biztonsági előírásoknak megfelelő, kifogástalan termékek kerülhetnek kereskedelmi forgalomba. A Lego Csoport mindent megtesz annak érdekében, hogy vásárlói a megszokott magas minőségű Lego termékeket kapják" - írták.

(Képünk illusztráció)

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rotaryfun, 2017.12.26 20:53

Soros kiszedette és odaadta a migráncsoknak :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html