Itt a bejelentés - két számjegyű béremelés a Hankooknál

A Hankook Tire Magyarország Kft. bejelentette, hogy 2019-ben átlagosan 13,6 százalékos alapbéremelést hajt végre. Ez visszamenőleges hatályú, 2019. január 1-jétől lép életbe.
Szász Péter, 2019. március 6. szerda, 11:52
Fotó: Napi.hu

A korábbi kommunikációnak megfelelően az emelés összegét március 7-én kifizetik a dolgozók felé. A juttatási csomagnak továbbra is része a jelenléti bónusz, a teljesítményhez kötött bónusz, az ingyenes buszjáratok, valamint a szintén ingyenes munkásszállás elérhetősége is.

Az ügy előzménye, hogy miután eredménytelennek bizonyultak a bértárgyalások a VDSZ és a Hankook cégvezetése között szerda hajnalban 5 és 7 között kétórás figyelmeztető sztrájkot tartottak a gyárban. A szakszervezet 18 százalékos alapbér-fejlesztést követelt, ezen kívül a besorolási rendszer és az elkötelezettségi bónuszrendszer átalakítását, jubileumi kifizetést, 13. havi bónuszt, a megszakítás nélküli munkarendben dolgozók számára pedig 5 százalékos pótlékot.

A Hankook hivatalos közlése szerint "fontosnak tartotta, hogy a 2019-es béremelést az eddigi gyakorlatától eltérően korábban hajtsa végre. Mivel a rácalmási gyáregység egy több ezer főt foglalkoztató nemzetközi cégcsoport része, egy ilyen döntés minden esetben hosszú folyamat eredménye.

A béremelés kidolgozásánál a vállalat figyelembe vette a munkavállalók véleményét, a piaci helyzetet, valamint az üzemi tanács javaslatait - olvasható a mai bejelentésben.

HOZZÁSZÓLÁSOK