Hány magyar nem tudja fizetni hiteleit? - Itt vannak a friss számok

Kétmillió alá csúszott júniusra a Központi Hitelinformációs Rendszerben (khr) nyilvántartott lakossági mulasztások száma, miközben a rendben fizető adósok adatait is tartalmazó adatbázisban már majdnem ötmillióan szerepelnek - olvasható a Világgazdaságban.
Domokos László, 2017. július 19. szerda, 07:13
Fotó: Pixabay

A khr-t kezelő BISZ Központi Hitelinformációs Zrt. adatai alapján a nyilvántartott lakossági mulasztások száma 2014 óta folyamatosan csökken. Júniusra kétmillió alá szorult vissza, ami 123 ezerrel kevesebb a tavaly év véginél - írta a lap.

A még fennálló - vagyis még le nem zárt - mulasztásoknál is hasonló a helyzet: ezek száma 1,72 millió volt júniusban, szemben a 2016 végi 1,78 millióval. Ez még mindig nagyon soknak számít a lap szerint, hiszen az összes - a BISZ által nyilvántartott és fennálló - lakossági hitelszerződésnek majdnem a negyedét jelenti.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

atombandi, 2017.07.19 14:05

nem keves ez. hasznosabb lenne, ha nem a szerzodesek szama lenne kozolve, hanem a tartoast kivalto szemelyek szama. ha valakinek 2 hitele van, az ebben a szamban 2-nek latszik, de valojaban ugyanarrol az emberrol van szo. ellenben a felvett hitelek nem egy embert szoktak jelenteni, hanem egy komplett csaladot. ha ezeket bele tudnak kalkulalni, akkor meglenne a lecsuszo kozeposztaly letszama. aki mar hitelt sem kap, azok a szegenyek. aki meg fizeti a hiteleit, ok a kozeposztaly. magyarorszag eleg szar helyzetben van, a fenti szam is hatalmas...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html