Hány mérnök van az autóiparban

A győri egyetem minden évben 200 mérnököt bocsát ki, ám a térségben - ahol az autóipar már hagyományosan húzóágazat - további 200 mérnökre lenne szükség.
NAPI Online, 2007. szeptember 20. csütörtök, 13:22
Fotó:

Győr a fejlesztési pólusok kijelölésénél és a program elkészítésénél a járműipart emelte ki, és e köré építette föl azokat a terveket, amelyek a fejlődést szolgálják. A program neve Autopolis lett, s a megvalósításban jelentős mértékben vesz részt a győri egyetem, kutatási hátteret biztosítva. A Tech4autó járműipari szakkiállításon csütörtökön elhangzottak szerint azonban az egyetem akár növelhetné is a mérnök kibocsátási kapacitását.

Szekeres Tamás rektor az MTI-nek elmondta: kiváló partneri kapcsolatokat ápolnak a régió vállalataival, akik segítik a korszerű műszerek és berendezések beszerzését az egyetemi kutatólaborokba. Ugyanakkor az ott folyó munka motiválja a vállalatok fejlesztéseit is.

A kétnapos, Autopolis Gazdaság-Kooperáció-Fejlődés című konferencián 23 előadás hangzik el a legújabb kutatási eredményekről. A rendezvénynek 120 regisztrált résztvevője van, és 32 kiállító mutatja be termékeit.

HOZZÁSZÓLÁSOK