Harmadával növelte bevételét az Externet

A cég tavaly több mint 30 százalékkal 2 milliárd forintra növelte árbevételét.
NAPI Online, 2008. március 3. hétfő, 10:47
Fotó:

A közeljövőben tőzsdei bevezetésre kerülő Externet Zrt. továbbra is az egyik leggyorsabban fejlődő hazai internetszolgáltató: a tavalyi évben a piaci növekedést lényegesen meghaladó ütemben növelte ADSL előfizetőinek számát, 2008-ban számuk meghaladhatja az ötvenezret - közölte a társaság.

Szélessávú előfizetői táborának intenzív növekedése miatt az Externet 10 Gbit/s sebességre bővítette a belföldi internet forgalmat kiszolgáló BIX kapcsolatát, nemzetközi irányban pedig 2 Gbit/s-re növelte sávszélességét. Az átviteli kapacitások bővítésével egyidőben üzembehelyezésre került egy korszerű Cisco 7600 sorozatú központi útválasztó, mely akár 720 Gbit/s forgalmat is képes továbbítani.

A vállalat 2008-ban további jelentős növekedésre számít, emellett átvette a TVnet Kft. ADSL előfizetői állományát, illetve rövidesen lezárhatja a Vivanet internetszolgáltató megvásárlását is - mondta el Pórffy András, az Externet elnök-vezérigazgatója. A társaság megkezdte saját, előfizetői hurok bérletre épülő szélessávú infrastruktúrájának kiépítését, a szolnoki hálózat januári üzembehelyezését 2008-ban újabb települések követik.

HOZZÁSZÓLÁSOK