Hármas metró: újabb szakasz felújítását halasztják el

Hiába érkezett öt ajánlat, mindegyik drágább volt a Budapesti Közlekedési (BKV) Zrt. rendelkezésére álló 19 milliárd 651 millió forintnál, így az M3-as metróvonalnak a Dózsa György úttól az Újpest-Központig tartó vonalán a hat állomás felújítása tovább tolódik.
Németh Géza, 2016. december 19. hétfő, 16:03
Fotó: Napi.hu

A BKV még október 7-ig kérte az ajánlatokat, de a meghiúsulás - amely a fedezet hiánya miatt jogszerű - csak most jelent meg a Közbeszerzési Értesítőben. A kért feladat a következő volt: a hatt állomáson az építészeti, szerkezet építési és szigetelés javítási munkák elvégzése, az új mozgólépcsők és liftek beépítése, a régi mozgólépcsők felújítása, az épületgépészeti és különleges gépészeti berendezések felújítása, továbbá az áramellátási rendszerek cseréje.

A tájékoztató közli az öt ajánlatban szereplő cégek neveit is, ezek a következők: közös ajánlattevőként a Swietelsky Magyarország Kft. és a ZÁÉV Építőipari Zrt.; az SDD Konzorcium, amely három tagból - Dömper Kft., Subterra-Raab Kft. és Pannon-Doprastav Kft. - állt; szintén konzorciumban indult a Magyar Bau Holding Zrt. és a STRABAG-MML Kft., míg egyedüli ajánlattevő volt a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. valamint az  A-Híd Zrt.

HOZZÁSZÓLÁSOK