Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Mérce úgy tudja, hogy Budapesten az I. kerületben (ahol nagyon szoros eredménnyel nyert V. Naszályi Márta), és a VIII. kerületben, ahol Pikó András győzte le a fideszes Sára Botondot, valamint a IX. kerületben, ahol Bácskai János fideszes polgármestert győzte le Baranyi Krisztina is megtámadták a vasárnapi választás végeredményét.

V. Naszályi Márta azt közölte a portállal, hogy Nagy Gábor Tamás személyesen jelezte neki, kifogással élt a választási eredményt illetően. Az ellenzéki közös jelölt az első kerületben kisebb meglepetésre 121 szavazattal győzte le a volt fideszes polgármestert.

Pikó András összellenzéki támogatottságú polgármester-jelölt is hasonlóan szoros eredménnyel múlta felül a kormánypártok aspiránsát, Sára Botondot. Ott 269 szavazattal nyert az ellenzék.

Egy harmadik helyen, Ferencvárosban, 10 perccel Baranyi Krisztina hivatalba lépése előtt támadták meg a választás végeredményét. Itt viszont nem a 3800 szavazattal kikapó leköszönő polgármester, a fideszes Bácskai János élet kifogással, hanem a Munkáspárt alig 81 szavazatot szerző politikusa, Fléger Tamás odázta el a hivatalba lépését az ellenzéki politikusnak. Érdekesség, hogy a kifogást épp Baranyiék panaszára hivatkozva tette: az összellenzéki jelölt kifogásolta, hogy  a 23-as szavazókörben felmerült a láncszavaztatás gyanúja.

Győrben az ellenzék számoltatná újra a szavazatokat, ahol Borkai Zsolt szex, és vélelmezett kokainos orgiája dacára tudott nyerni. Igaz, ezek miatt ki kellett lépnie a Fideszből.