Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az MFB felügyelete alá tartózó, az állami közutak üzemeltetését, fenntartását végző társaság összesen 95 járművet lízinggel a Merkantil Bank Zrt.-től és a Pappas Auto Magyarország Kft.-tól - derül ki az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent tájékoztatóból.

A még május végén meghirdetett közbeszerzési eljáráson négy ajánlat érkezett a Magyar Közúthoz, közülük a teljes futamidő alatti lízingdíjak és a kötelező jótállási időn túli jótállás időtartama alapján választották ki a legkedvezőbbet. A nyertesen kívül ajánlatot tett még közös pályázóként a VFS Hungary Pénzügyi Szolgáltató Zrt. és a Volvo Hungária Kft., a CIB Lízing Zrt. és a Renault Trucks Hungária Kft., valamint az UniCredit Leasing Hungary Zrt. Az eljárás eredményét augusztus közepén hirdették ki, az eredményról azonban csak most jelent meg tájékoztató.

A járművek leszállítási határidejét a pályázat során módosították, az év végéről 2012. február 29-re. A Magyar Közút három típusra osztotta a járműveket, amelyeket beszerez: 70 darabot lízingel 19 tonna össztömegű, billenőplatós, szereléktartóval és szerelékmozgató hidraulikus rendszerrel felszerelt kommunális eszközhordozó tehergépkocsiból, Euro 5-ös motorral. Ebből a járműből rakodódaruval ellátva még ötöt beszerez, valamint a 24 tonnás változatából további húszat. Új állapotú, Magyarországon forgalomba helyezett járműveket fogadtak el ajánlatként, amelyek sem itthon, sem külföldön nem voltak bemutató vagy próbajárművek.

A Magyar Közút 170 (opcionálisan további 12) kistehergépkocsit is beszerez ötéves pénzügyi lízing keretében, erre augusztusban, a Győr−Sopron−Ebenfurti Vasút Zrt.-vel (GYSEV) közösen írt ki közbeszerzést (az utóbbi társaságnak 20, plusz 12 járművet szereznek be). Az útfenntartó vállalat dízelüzemű, legfeljebb 3,5 tonnás, Euro 5 motorú autókra vár ajánlatokat, útellenőri autónak 56, zárt dobozos felépítésű, háromszemélyes teherjárművet, művezetői autónak dupla kabinos, ötszemélyesből 52-t, míg zárt karosszériájú, legalább kétszemélyesből 62-t kíván üzembe állítani. Ezen eljárás eredményhirdetését november közepére tervezik.