Hárommilliárdot kapott az elővárosi közlekedés

A Budapest környéki elővárosi közlekedés átmeneti likviditásának biztosításához hárommilliárd forint átcsoportosításáról döntött a kormány - az erről szóló határozat a Magyar Közlönyben jelent meg pénteken.
MTI, 2016. április 8. péntek, 20:27
Fotó: Napi.hu

A határozat szerint a kormány elrendeli hárommilliárd forint egyszeri átcsoportosítását azonnali határidővel. A kormány felkéri továbbá a nemzetgazdasági minisztert, hogy biztosítsa ezt az összeget június 30-ig.

A Fővárosi Közgyűlés március 30-i döntésével hozzájárult ahhoz, hogy Budapest havonta 500 millió forintos előleget kapjon a kormánytól az elővárosi közlekedés bonyolításáért az év első hat hónapjában, amíg meg nem születik az átvételről szóló végleges megállapodás.

Az elfogadott előterjesztést Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes a közgyűlés ülésének elején nyújtotta be, a vitában felszólalva pedig hangsúlyozta, a kormány vállalta, hogy a végleges megállapodásban, legkésőbb június 30-ig tételesen elszámolnak az agglomerációs közlekedéshez kapcsolódó minden kiadással, aminek eredményeként a város az előlegen felüli összegekhez juthat.

HOZZÁSZÓLÁSOK