Használt buszok mellett döntött az Észak-magyarországi Közlekedési Központ

Zárt pénzügyi lízing konstrukcióban 49 használt autóbuszt szerez be 2 milliárd 505 millió forintért az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. A becsült ellenérték 2,2 milliárd forint volt.
Németh Géza, 2016. július 26. kedd, 17:54
Fotó: Napi.hu

A Közbeszerzési Értesítőben megjelent eredmény tájékoztató szerint a tender felhívásra egyedül a Budapest Lízing Zrt. és a százhalombattai székhelyű M6 L.O.G. Kft. tett közös ajánlatot. Az ajánlatkérő és a nyertesek a szerződést június 24-én már meg is kötötték. Az értékelésnél 65 súlyszámot ért volna a lízingdíj, míg 15-öt a járművek szennyezőanyag kibocsátása, 10-et-10-et a lízing kamata és a szállítási határidő. Miután csak egy ajánlat érkezett, ezeknek sok szerepük nem volt.

A zárt végű pénzügyi lízing olyan konstrukció, amelynél az utolsó lízingdíj megfizetésével a lízingbe vevő lesz az eszközök tulajdonosa.

A Céginfo.hu adatai szerint az M6 L.O.G. Kft. 2006-ban alakult és - egyebek mellett - járműkereskedelemmel foglalkozik. A jegyzett tőkéje 3 millió forint. A tulajdonosa egy magyar magánszemély és az URBARIUM L.O.GG. Kft. Ez utóbbi viszont egy tavaly alapított 3 millió forintos jegyzett tőkéjű cég, amely négy magyar magánszemély tulajdonában áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK