Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Magyarországon az idén az első háromnegyed évben 586 489 gépkocsiátírást regisztráltak, mindössze 2,1 százalékot esett vissza az értékesítések száma 2019 hasonló időszakához képest - idézik a Datahouse adatait.

A Volkswagen Csoport márkáit forgalmazó Porsche Hungaria használt autó üzletágának vezetője, Frank György az élénk forgalmat azzal magyarázza, hogy az új kocsik hiányára a fiatal, minőségi használt gépjárművek jelentenek megoldást. A márkaigazgató várakozásai szerint az utolsó negyedév forgalma még az eddigi csekély kiesést is kompenzálhatja.

Januártól szeptember végéig a legtöbben alsó-középkategóriájú gépkocsit kerestek, ez tette ki a piac 29,48 százalékát, de a kisautók (22,79 százalék) és a felső-középkategóriás modellek (15,28 százalék) is népszerűek voltak. A luxusautók piaca szintén pezsgett: az országban új gazdára talált 852 Porsche, 18 Ferrari, 5 Rolls-Royce és 3 Lamborghini.

A legnagyobb számban Budapesten, Pest megyében, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében vásároltak használt autót.

Frank György beszámolt arról, hogy a céghez tartozó telephelyek alig győzik kiszolgálni a megnövekedett ügyfélforgalmat, a DasWeltauto már az idei első háromnegyed évben 15 százalékos növekedést ért el, 6306 járművet adtak el az egy évvel korábbi 5470 után.

A Das WeltAuto országos, 30 tagú értékesítői hálózattal rendelkező használtautó-kereskedő, amely állapotfelmérésen átesett, szervizelt használt autókat értékesít, a legjobb minőségűeket garanciával.