Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára az átadó ünnepségen kiemelte, hogy a UPS amerikai központú globális logisztikai cég Magyarországon olyan stratégiai iparágazatban fektetett be, amely 300 ezer embernek ad munkát.

Az államtitkár hangsúlyozta: az amerikai befektetések részesedése Magyarországon egyre növekszenek. Nando Cesarone, a UPS európai régiójának elnöke elmondta, hogy a cég magyarországi teljesítménye jelentősen hozzájárul a globális fejlődésükhöz. Emlékeztetett arra, hogy a UPS 430 ezer alkalmazottat foglalkoztat, 220 országban van jelen, 10 millió ügyféllel rendelkezik, ebből Európában 45 ezerrel. Kiemelte, hogy Európában a folyamatos növekedés érdekében 2 milliárd dollár fejlesztést hajtanak végre, amelynek egy része már megvalósult.

Az amerikai cég tavaly nyáron tette közzé, hogy kétmillió dollárból logisztikai központot hoz létre a UPS Magyarország Vecsésen. Az ünnepségen David Kostelancik, az Egyesült Államok magyarországi nagykövetségének ügyvivője kiemelte a két ország közötti kapcsolatokat, és méltatta a magyar kormány erőfeszítéseit, amelyet a gazdasági együttműködés fejlesztéséért tesz.

Jim Kearney, a UPS Magyarország vezetője ismertette, hogy a zöldmezős beruházásban épült létesítmény a korábbi magyarországi csomagszortírozónál háromszor nagyobb, 5200 négyzetméter alapterületen helyezkedik el. A UPS tájékoztatása szerint a vecsési bázis nemcsak a magyarországi, hanem regionális központként is működik majd, innen irányítják a magyar, a román és a görög operációt.

A vecsési központban 140-en dolgoznak több műszakban, itt alakították ki a UPS Magyarország székházát, továbbá a cég kiscsomag és teheráru továbbítási üzletágainak irodáit. A UPS 1989 óta van jelen Magyarországon eleinte az In Time Kft.-n keresztül, majd 1997-ben önálló magyar képviseletet alapított, 2013-ban megvásárolta a Cemelog társaságot, Kelet-Közép-Európa legnagyobb egészségügyi logisztikai vállalatát, amely azóta UPS Healthcare Hungary néven leányvállalatként működik.

A UPS hét magyarországi létesítményében több mint 350 munkavállalót foglalkoztat, nyolcvan járműből álló flottával rendelkezik, kiscsomag szállítási, ellátásilánc-megoldás, illetve egészségügyi logisztikai szolgáltatásokat nyújt ügyfeleinek.