Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A tájékoztatás szerint a konzorcium legfeljebb 5 részletben nyújtja a hitelt, amely lehetővé teszi, hogy a bank a források felvételét az eszközoldali műveletek finanszírozási igényeihez igazítsa. A forrásbevonással az MFB növelheti mérlegfőösszegét, és nagy lépést tehet a növekedési célú feladatainak teljesítése felé, amelyeket a 2016-os üzleti tervében fogalmazott meg.

A hitelt nyújtó konzorcium tagja a Budapest Bank Zrt., a CIB Bank Zrt., az Erste Bank Hungary Zrt., az FHB Bank Zrt., a K&H Bank Zrt., az MKB Bank Zrt., az OTP Bank Nyrt., a Raiffeisen Bank Zrt., a Takarékbank Zrt. és az UniCredit Bank Hungary Zrt. A hitelszerződéssel kapcsolatos koordinációs ügynöki feladatokat az OTP Bank látja el.

Az MFB stratégiai célkitűzései közé tartozik, hogy erősebben támaszkodjon a magyar bankközi és tőkepiacra. A klubhitel fontos eleme ennek a folyamatnak, amelynek egyik első állomásaként az MFB 2015 szeptemberében elindította 200 milliárd forint keretösszegű belföldi kötvény-kibocsátási programját.