Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Wizz Air diszkont légitársaság úgy döntött, hogy néhány nappal ezelőtt végez egy sorsolást, és a kiválasztott utasoknak a check-in pultnál kell feladniuk a kézipoggyászaikat is. Számukra nem is engedélyezett az online utasfelvétel - írja az Utazómajom.

A portál közölt egy levelet is, amelyet az egyik utas kapott. Ebben arra hivatkozik a társaság, hogy várhatóan hely hiány lesz a gépen, így a raktérbe kell tenni több kézipoggyászt. A lépésnek lett volna előnye: a csomagba kerülhetett volna folyadék, drón vagy más tiltott eszköz, valamint egy 40x30x18 centiméteres táskát is vihettek volna magukkal az utasok. Hátránya, hogy az átszálló utasoknak az érkezési reptéren külön fel kellett volna venni a poggyászukat, plusz azok sem örülhettek, akik az elmúlt hónapok reptéri csomaglopásaitól tartanak.

Viszont a rendszer megbukott: óriási tömeg és káosz alakult ki csütörtök hajnalban a budapesti Liszt Ferenc Repülőtéren. Vélhetően annak köszönhetően, hogy reggel hat és hét között több, mint 10 Wizz Air gép indult a Liszt Ferenc repülőtérről.

A légitársaság csütörtökön délben a Napi.hu-t arról tájékoztatta, hogy "a Wizz Air annak érdekében, hogy a poggyászfeladás zökkenőmentes legyen, további 3 utasfelvételi pultot nyitott meg, valamint a szokásosnál 20 perccel korábban nyitottak ki és zártak be az utasfelvételi pultok. Az utasfelvétel zavartalan biztosítása érdekében, a repülőtéren emelt számú személyzet is segített az utasoknak" - írták állásfoglalásukban.

A Wizz Air tájékoztatása szerint ez egy egyedi eset volt és nem terveznek ilyet a közeljövőben.

A fotó forrása: Piaxabay.