Ha az új kereskedelmi törvény bevételi szinthez köti a létszámbővítést az áruházláncoknál, azzal diszkriminálni fogja a nagy külföldi tulajdonú láncokat, de a multik a kicsiktől fogják elcsábítani a munkaerőt - mondta a Magyar Nemzetnek Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkaadók Országos Szövetségének főtitkára.

A reklámköltést lehet korlátozni, de az megint csak a nagyoknak fog kedvezni, ugyanis ha a vevő nem tud előre tájékozódni arról, hogy hol, mit vehet meg, akkor hozzájuk fog menni vásárolni, mert náluk remélhet akciókat. A két szabad vasárnap ellen - ami minden dolgozónak járna - nincs kifogása az érdekvédőnek, ám a hét végén délelőtt alacsonyabb, délután magasabb bérpótlékról azt mondta, hogy az megint csak a kis tőkeszegény boltok bezárásához vezet.

Végül a sokat vitatott parkolóadóval is ugyanez a helyzet. Egyrészt bíróságon megtámadható az ötlet, mert az állam írta elő a parkolók létesítésének kötelezettségét, amelyeket most megadóztatna, másrészt ezt a pluszköltséget sem fogják megúszni a kisebb magyar üzletek. Ugyanúgy fizetni fognak, mint a multik.