Hatalmas parkolót kap Budapest - itt vannak a részletek

A Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. nyílt közbeszerzést írt ki a 800 autó befogadására alkalmas Dózsa György úti mélygarázs kivitelezésére.
Németh Géza, 2017. december 14. csütörtök, 17:48
Fotó: MTI/EPA

A Közbeszerzési Értesítőben megjelent felhívás kitér arra, hogy a felszínen csak a lehajtó rámpák, a lépcsőházak, és a szellőzők jelennek meg. A mélygarázs befoglaló mérete a következő: 263x34 méter, a mélysége pedig 8,6 méter.

Az autók három szintet foglalnak el, de lesz egy nulladik szint is, ennek egy részébe növényeket telepítenek, míg a többi részen lesz a kerékpártároló és a WC, amelyet a térről is meg lehet közelíteni. Az elektromos autók töltői az első parkoló szinten lesznek.

Az általános parkolók száma 751, a mozgássérülteké 17, az elektromos autóké 24 lesz és 8 hely jut a telekocsiknak. Elfér a mélygarázsban még 71 motorkerékpár és 90 bicikli is.

Ajánlatot az tehet, akinek az elmúlt 8 évben legalább egy 18 ezer négyzetméteres földbe épített - a szárazsági követelményeknek megfelelő - építmény, vagy legalább egy városi környezetben terepszint alatti kialakításban elhelyezett legalább 500 férőhelyes gépjármű parkoló mélyépítési és szerkezetépítési kivitelezési munkára vonatkozó referenciája van.

Az ajánlatok benyújtási határideje január 16.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2017.12.15 10:55

A fotón az épülő Nádor téri mélygarázs van.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

pastorius, 2017.12.14 19:39

nem csak parkoló, hanem egy egész múzeum lesz a föld alatt a felvonulási téren..ehhez képest egyetlen megnyugtató és kellően alapos tanulmány sem készült a fold alatti rétegvizek megbolygatásának hatásáról (pl. nem fúrtak elég mélyre, ezta hatástanulmány is megjegyzi)...az egészet elintézték kellő információ hiányában nagyvonalú saccokkal..pl. arra vonatkozóan, hogy mekkora védelem kell a víz ellen az épülő komlexumoknak...a lakóházak vizsgálatát, állapotfelmérését sem végezték el...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html