Hatalmas roham készül a magyar boltokban - ez még csak a kezdet!

Augusztus 7-én reggel elstartolt az Otthon Melege Program hűtő- és mosógépcsere alprogramja, amely iránt már a kezdetekkor óriási az érdeklődés. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közzétette a program friss számait és időpontjait.
K. Kiss Gergely, 2017. augusztus 9. szerda, 12:39
Fotó: Napi.hu

Hétfő reggeltől lehet vissza nem térítendő támogatást igényelni a hűtőszekrények, fagyasztószekrények, fagyasztóládák, mosógépek és mosó-szárítógépek energia megtakarítást eredményező cseréjéhez az Otthon Melege Program idén májusban meghirdetett alprogramja (HGCS/2017) keretében. A pályázatok benyújtása régiónként eltérő időpontoktól lehetséges - írja közleményében a minisztérium.

Az első két régióból megközelítőleg 16 ezer pályázó jelentkezett a csereprogramra. Az Észak-alföldi régióból közel 6 ezer, a Dél-alföldi régióból eddig több mint 9,9 ezer kérelem érkezett be a pályázati portálon keresztül. (Az észak-alföldi régióban hétfőn délután 5-kor a jelentkezési lehetőséget határozatlan időre felfüggesztették.)

A Dél-alföldi régióból a pályázatokat augusztus 9-én 13 óráig várják, ezt követően a pályázatbenyújtás lehetőségét határozatlan időre felfüggesztik. (Update! Már ezt a pályázatot is lezárták!)

A program legközelebb az Észak-magyarországi régióban nyílik meg, a térségben megvalósuló háztartási gépcserékhez augusztus 14-én, hétfőn reggel 8 órától lehet vissza nem térítendő támogatást igényelni elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül.

A pályázati lehetőségről és a benyújtással kapcsolatosan a pályázati portálon lehet tájékozódni.

Az Otthon Melege Programnak köszönhetően a háztartások energiafelhasználása érzékelhető mértékben csökken. A 2014 szeptemberében indult programnak köszönhetően mára több mint 130 ezer háztartás energiahatékonysága javult - áll az NFM közleményében.

HOZZÁSZÓLÁSOK