Hatalmas változások jönnek a Tescónál

Története eddigi legnagyobb átszervezésébe kezd a magyarországi áruházlánc, az összes hipermarketben csak egyetlen vezetői szint marad a mostani három helyett.
Index.hu, 2016. május 6. péntek, 11:54
Fotó: Napi.hu

Pálinkás Zsolt, a Tesco vezetője az Indexnek elmondta most kezdik a tárgyalásokat az érintettekkel, mindenkinek fel fognak ajánlani új pozíciókat, hogy hány ember marad állás nélkül, még nem lehet megmondani.

Ezzel párhuzamosan viszont 11 százalékos béremelés jön júliustól, összesen 3,5 milliárd forintból, és átalakítják az egész bérezést. Az egyeztetések nemrég fejeződtek be.  Átlagosan 11 százalék lesz a bérfejlesztés, de lesz olyan alkamazott, akinél ez több mint 20 százalékot jelent majd.

Pesszimistábbak voltak a vasárnapi boltzárral, és készen állnak arra, hogy betartsák a nyereségességet elváró új szabályt. Azt viszont nem szeretik, ha nem egyenlőek a játékszabályok. További részletek az Indexen.

A béremelést a Kereskedelmi Alkalmazottak Szövetsége is bejelentette: Jelentős, átlagosan 15 százalékos béremelés lesz július 1-jétől a Tesco áruházakban, amelynek révén a jelenleg szakmunkás bérminimumért (129 000 forint) foglalkoztatott munkavállalók bére országszerte 143 700 forintra emelkedik majd - KASZ elnöke Budapesten a bérrendezést lezáró utolsó tárgyalást követő sajtótájékoztatón. Sáling József kiemelte: a béremelés révén minden munkavállaló legalább 11 és legfeljebb 24 százalék közötti béremelésben részesül.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tarTosPista, 2016.05.06 14:51

Szerintem fogadhatnának egy frankó nemzetközi jogban járatos külföldi ügyvédet, és megfingathatnák a hazai gazdákat, akik állandóan a parkolójukban balhéznak.
Környezetszennyezés, garázdaság, birtokháborítás, valamilyen pert kéne odavágni nekik.
Vagy esetleg a vállalkozás
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html