Ötezer forintot kell fizetni, vagy jön az adóhatóság - figyelmeztetés érkezett!

Felhívjuk a tisztelt érintettek, gazdálkodó szervezetek figyelmét, hogy a 2019-es kamarai hozzájárulás megfizetésének határideje 2019. március 31. - áll a különböző iparkamarák honlapján a figyelmeztetés. Az 5000 forintos díjat minden cégnek be kell fizetnie.
Szabó Dániel, 2019. március 29. péntek, 15:19
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Vasárnap jár le a határidő, amíg a gazdálkodó szervezetek kötelesek a kamarai közfeladatok ellátásához évente 5 000 forint hozzájárulást fizetni. A megfizetett hozzájárulás összege önkéntes kamarai tagok esetén levonásra kerül a tagdíjból - közlik a honlapokon.

A díj alól nem mentesek a tagok, vagyis lényegében az összes vállalkozás, mert a törvény kötelezően írja a belépést.

Akik elmulasztották a törvényben előírtak teljesítését (nyilvántartásba vétel, illetve hozzájárulás megfizetése) számíthatnak arra, hogy a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) behajthatja a díjat, miután az köztartozásnak minősül. Már 5 ezer forint esetén is eljárhat az adóhatóság, ráadásul a végrehajtásnak költsége is van, (további 5 ezer forint) így a mulasztás további terheket jelenthet a gazdálkodó szervezet számára.

A tagdíjért cserébe a cégeknek ingyenesen jár tanácsadás gazdasági, pénzügyi, adózási, hitelhez jutási kérdésekben; üzleti partnerkeresés és pályázatfigyelés.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2019.03.29 17:51

Na, erről a tetű kamaráról csak kétféle hír érkezhet.
Tagdíj befizetés szankcióval, vagy választás az ingyenebédért.
Olyan hír véletlenül sem érkezik, hogy a kamara mi jót tett a vállalkozásoknak.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html