Határozottan lépett az MNB

Az MNB azonnali hatállyal megtiltotta az Albaland Kft.-nek, a belize-i Pink Rocks Group Ltd.-nek és a két cégben tulajdonos W. Attila magánszemélynek, hogy jogosulatlanul bármely, jegybanki engedélyhez vagy bejelentéshez kötött tevékenységet, különösen függő ügynöki vagy pénzügyi szolgáltatás közvetítése tevékenységet végezzenek. Az MNB az ügy kivizsgálására piacfelügyeleti eljárást folytat - közölte az MNB.
Domokos László, 2017. szeptember 29. péntek, 09:57
Fotó: Admiral Markets

Az MNB az Albaland Kft., a Pink Rocks Group Ltd. és W. Attila tevékenységének vizsgálatára hivatalból piacfelügyeleti eljárást folytat. Ennek célja megállapítani, hogy az érintettek végeztek/végeznek-e bejelentés hiányában a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról szóló törvény szerinti függő ügynöki, illetve üzletszerűen a hitelintézeti törvény szerinti pénzügyi szolgáltatás közvetítése tevékenységet (ehhez is az MNB engedélye vagy bejelentés szükséges.)

A piacfelügyeleti eljárás során ma közzétett végzésében a jegybank azonnali hatállyal megtiltotta az érintetteknek, hogy a jegybank engedélyéhez vagy bejelentéshez kötött tevékenységet végezzenek. Az MNB már korábban közzétette a két cégre vonatkozó befektető-védelmi felhívását honlapja Figyelmeztetések menüpontjában.

Az MNB által ez idáig beszerzett bizonyítékok alapján W. Attila és az Albaland Kft., majd ezt követően a Pink Rocks Group Ltd. széles körben hirdette, hirdeti a piacfelügyeleti eljárás során vizsgált tevékenységét. Az érintettekkel kapcsolatba lépő befektetőknek ezáltal lehetősége nyílik arra, hogy különböző - többek közt az MNB által jogosulatlan befektetési szolgáltatási tevékenység végzése miatt már korábban szankcionált - külföldi brókercégek által kínált tőkeáttételes befektetési termékek kereskedését biztosító éles számlákat nyissanak.

Az ideiglenes intézkedés alapvető célja a befektetők érdekeinek védelme, a tőkepiac átlátható működésének, illetve a befektető-védelemnek az érvényesítése azért, hogy az e piacon lévő személyek csak a jogszabályban meghatározott formai keretek közt tevékenykedjenek - fogalmazott az MNB.

HOZZÁSZÓLÁSOK