Ősszel összevonják a Volánokat - mi lesz a dolgozókkal?

A regionális közlekedési központok összevonása több mint 18 ezer munkavállalót érint, miközben nem készült sem a dolgozók, sem az utazók érdekeire figyelemmel hatástanulmány - véli a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ). A szervezet szerint a bruttó 310-320 ezer forintos átlagfizetésért nem egyszer napi 11 órás munkaidőre kényszerítik a dolgozókat.
Domokos Erika, 2019. július 14. vasárnap, 12:19
Fotó: Napi.hu

A MASZSZ kiemelt figyelemmel kíséri a közúti közösségi közlekedés terén történő eseményeket. A regionális közlekedési központok egyetlen egységes, a budapesti székhellyel működő Volánbusz Zrt.-be történő beolvadásáról egyelőre kevés információ tudható.

A februári részvényesi határozatot követően a szakszervezetek és az központi üzemi tanácsi elnökök rövid írásos tájékoztatást kaptak. Májusban megismerhették az új társaság SZMSZ-tervezetét, amelyet a június 21-én született részvényesi határozat követett. A MASZSZ információi alapján az ősz folyamán az összeolvadás megtörténik - írta közleményében a szervezet.

Több, az integrációban érintett szakszervezet médiamegjelenéseiből és a Közúti Közlekedési Szakszervezettől kapott információkból is az látszik, hogy a munkavállalók bizonytalansága jól érezhető a munkahelyeken.

A nemzeti vagyonért felelős miniszter szerint az átalakulásnak szeptember 21-ig kellene megvalósulnia. Ez több mint 18 ezer munkavállalót érint, miközben nem készült sem a dolgozók, sem az utazók érdekeire figyelemmel hatástanulmány. Ami biztos: már ma is a bruttó 310-320 ezer forintos átlagfizetésért akár nem egyszer napi 10-11 órás munkaidőre vezénylik a dolgozókat, ami komoly aggályokat vethet fel - véli a MASZSZ, amely szerint egyelőre kérdéses, az átszervezéssel mit nyernek majd a járművezetők és az utasok?

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Napi6000, 2019.07.15 02:42

Nincs új a nap alatt. Volán Tröszt. 1978. Vagy lehet korábbra visszamenni: AKÖV.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tlg01, 2019.07.14 13:01

mi lesz, mi lesz
majd kialakul mint púpos gyerek a prés alatt
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html