Hátrányos helyzetűeket támogatnak Matolcsyék - itt a nyilatkozat

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) három éves stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Magyar Vöröskereszttel - közölte a jegybank az MTI-vel.
MTI, 2016. november 23. szerda, 14:50
Fotó: Napi.hu

A közlemény szerint a jegybank 2018 végéig összesen 21,2 millió forinttal támogatja a hátrányos helyzetű és beteg gyermekek számára a Magyar Vöröskereszt által szervezett táborokat és kirándulásokat.

A karitatív szervezet az MNB támogatásával az együttműködés 3 éve alatt 3300 gyermek táboroztatását tűzte ki célul.

A támogatásnak köszönhetően a Vöröskereszt stabil pénzügyi forrással tudja biztosítani a táborok megszervezését, a három éves program pedig lehetővé teszi egy olyan egységes mechanizmus kialakítását, amelyben a táborok szervezése átlátható, tervezhető lesz - áll a közleményben.

Az MNB küldetésének tekinti, hogy elsődleges céljának és alapvető feladatainak veszélyeztetése nélkül, fenntartható pozitív eredménye terhére a közjót szolgálja és lehetőségeihez mérten össztársadalmi célokat támogasson - áll a tájékoztatásban.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

isabella, 2016.11.23 15:40

Arról már nem is beszélve, amikor különböző riportokban odamennek az ilyen gyerekekhez, és megkérdezi tőlük, tudtad, hogy te hátrányos helyzetű gyerek vagy? És a gyerek csak néz csodálkozó szemekkel, mert eddig ugyanolyan gyereknek tartotta magát, mint a többi.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

isabella, 2016.11.23 15:38

Ez mind nagyon szép, de az igazi az lenne, ha nem lenne hátrányos helyzetű gyerek Magyarországon.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html