Hatszáz munkahelyet mentettek meg a felszámolók

Hatszáz munkahelyet sikerült megmenteni azzal, hogy az osztrák anyacég csődje után az Eybl Hungária Kft. felszámolója a magyarországi üzemek további működtetése mellett döntött.
NAPI, 2009. szeptember 14. hétfő, 13:18
Fotó:

Hétfőn aláírták a szerződést a Prevent Holding szakmai befektetőt képviselő Car-INside Kft-vel, s ez remélhetőleg hosszú távon biztosítja az autóipari beszállító cég fennmaradását - közölte Varga Jenő, a Vectigalis Zrt. elnök vezérigazgatója az MTI-vel. A szerződés értelmében az Eybl Hungária Kft. eszközeit és készleteit átadják az új tulajdonosnak, aki garantálja a további működtetést.

A szerződés értelmében a szakmai befektető nem tervez elbocsátásokat, sőt hosszabb távon a létszám fokozatos növelésére törekszik majd az Eybl Jánosházán, Lentiben, Nagykanizsán és Körmenden lévő üzemeiben.

A felszámolást végző Vectigalis elnök-vezérigazgatója arról nem kívánt nyilatkozni, hogy pontosan mennyiért adták el az autóipari beszállító céget, megfogalmazása szerint azonban "reális áron" kötöttek üzletet és az autóipart jelenleg sújtó válság közepette ez igazi sikernek könyvelhető el.

A főleg üléshuzatokat és autókárpitot gyártó Eybl Hungária Kft ellen saját csődje után anyacége az Eybl International AG. kezdeményezett felszámolási eljárást. A felszámolás jelentős elbocsátásokkal járt - január elején a négy üzemben még 1565-en dolgoztak -, de a termelést nem szüntették meg, a felszámoló működő üzemként kívánta értékesíteni a céget.

HOZZÁSZÓLÁSOK