Havi 40 ezres fizetésemelést kérnek a győri audisok

A gyár 30 ezres ajánlatára megérkezett a szakszervezet ajánlata. 10 ezer forinttal többet szeretnének a dolgozók.
Csernátony Csaba, 2017. február 3. péntek, 19:59
Fotó: Napi.hu

Idén és jövő januártól 40-40 ezer forintos havi alapbéremelést kér az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) az Audi-gyártól. Emellett az érdekképviselet - többek között - azt kéri, hogy 2017-ben fejenként évi 600 ezer, 2018-ben pedig 620 ezer forintos béren kívüli juttatásban részesüljenek a gyár dolgozói - közölte az AHFSZ péntek este. Ezzel válaszolt a szakszervezet a gyárat működtető Audi Hungária Zrt. ajánlatára, amely 2017-re és 2018-ra kétszer 30 ezer forint bérfejlesztést tartalmazott.

A szakszervezet péntek esti közleménye szerint a szakszervezeti tagok többségével egyeztettek, és arra jutottak, hogy nem elfogadható a gyár idén és jövőre 30-30 ezer forintos béremelési ajánlata. Az AHFSZ bízik abban, hogy sikerül megegyezni a gyárral, és a kétszer 40 ezer forintos béremelést magában foglaló ajánlat szerintük egy elfogadható kompromisszum lehet a gyár számára. Azt írják közleményükben, hogy folytatják a tárgyalásokat egy esetleges újabb sztrájk feltételeiről, ám ebben markáns nézetletérés van a munkáltató és az érdekképviselet között.

A győri Audi-gyárban már hetek óta tart a bérvita, az AHFSZ a múlt csütörtökön kétórás figyelmeztető sztrájkot tartott a motorgyárban.

A bértárgyalás következő fordulója február 6-án, hétfőn lesz.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2017.02.04 07:33

Az lesz a vége, hogy az Audi elmegy Szlovákiába. Vagy egy csomó embert kirúgnak, és lesznek helyettük robotok. Ezt egy autógyárban nagyon könnyű meglépni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html