Hazahozták bróker Marcsikát

Hazahozták Dobrai Sándornét, a Kun-Mediátor Kft. sikkasztás miatt keresett vezetőjét kedd délután.
MTI, 2016. december 13. kedd, 17:40
Fotó: Napi.hu

A bróker Marcsiként emlegetett nő a Lufthansa járatával érkezett Budapestre.

Dobrai Sándornét egy Belize-hez tartozó szigeten fogták el nemzetközi kőrözés alapján. Lapinformációk szerint a 62 éves nőt az üdülőhelyen lévő lakásában fogták el, és kiadták a magyar hatóságoknak.

Dobrossy István, a károsultak egy részét képviselő ügyvéd az MTI-nek azt mondta, hogy értesült Dobrai Sándorné elfogásáról.

A rendőrség 2015. április 14-én közölte, hogy sikkasztás bűntett gyanúja miatt nyomozást indított, miután a Kun-Mediátor Kft. karcagi fiókjában többen nem jutottak hozzá a befektetésükhöz. A feljelentők az átlagosnál magasabb kamat reményében helyezték el megtakarításaikat a kft.-nél.

A cég vezetője, az Interpol által is körözött Dobrai Sándorné csaknem ezer embert károsított meg több mint tízmilliárd forinttal - egyes becslések szerint húszmilliárd forinttal - piramisjátékra hasonlító módszerrel.

A rendőrség kedd esti közleményében felidézte: a nő 1999 óta befektetési ígéretekkel mintegy nyolcszáz embert csapott be, a kárérték meghaladja a 10,5 milliárd forintot. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság csalás elkövetésének megalapozott gyanújával indított eljárást. A több sértett feljelentését követően 2015. áprilisában indult büntetőeljárás. A feltételezett elkövető addigra külföldre szökött, ezért ellene európai és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki.

A körözött nőt a Karib-tengeri Belize-ben múlt csütörtökön fogták el a helyi hatóságok. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a nőt kedden hozták Magyarországra, ahol bűnügyi őrizetbe vették.

HOZZÁSZÓLÁSOK