Hazai bankokat vehet az OTP

Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában erősítette meg, hogy az OTP két bank megvásárlására készül, egyik esetben már az utolsó fázisban vannak az egyeztetések míg a másiknál írásos ajánlatra került sor.
portfolio.hu, Inforádió, 2013. május 13. hétfő, 23:33
Fotó: Napi.hu

Az elnök-vezérigazgató elmondta, hogy két, Magyarországot elhagyni tervező pénzintézetről van szó, és az egyik esetében már az utolsó fázisban vannak a tárgyalások, míg a másik banknál az írásos ajánlattételig jutottak. Az egyeztetések Csányi Sándor szerint 3-4 hónapon belül záródhatnak.

Az InfoRádiónak azt is elmondta az elnök-vezérigazgató, hogy támogatja a nagyobb magyar tulajdon kialakulását a pénzintézetek között, mivel a hazai bankok sokkal inkább kötődnek Magyarországhoz, és nem függnek a külföldi anyabank döntéseitől.

Csányi Sándor ugyanakkor úgy véli, hogy nem a bankok tehetők felelőssé a hitelezés visszaeséséért, mert nemcsak a pénzintézetek hanem a kölcsönt kérő ügyfelek, vállalatok is sokkal óvatosabbak lettek. Az óvatosság ellenére az OTP vállalati hitelállománya 5 százalékkal, agrárhiteleinek mennyisége 13 százalékkal nőtt tavaly - fűzte hozzá a bankvezér.

HOZZÁSZÓLÁSOK