BUX
36940

Házhoz jön a hitelgarancia

A Hitelgarancia ZRt. (HG ZRt.) együttműködési megállapodást kötött a Pest Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvánnyal, amely Gödöllőn és a megyében évente több ezer vállalkozást tájékoztathat a hitelképességüket nagymértékben javító szolgáltatásról - áll a társaság közleményében.

NAPI Online, 2006. április 5. szerda, 12:04

Együttműködési megállapodást írt alá a Hitelgarancia Zrt. nevében Király Zsolt marketingigazgató és a Pest Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (PMVA) részéről Dr. Molnár József a kuratórium elnöke. Az együttműködés keretében a két szervezet közös rendezvényeken tájékoztatja a helyi vállalkozókat arról, hogy hitelgarancia igénybevételével hogyan javíthatnak vállalkozásuk hitelképességén. A HG ZRt. a megállapodás értelmében az alapítvány rendelkezésére bocsát egy olyan számítógépes programot, amivel megbecsülhető, hogy egy adott vállalkozás milyen típusú és összegű hitel felvételére képes a HG ZRt. kezességvállalása mellett.

A megállapodás részét képezi a HG ZRt. egész országra kiterjedő promóciós kampányának, amelynek célja a hitelgarancia szolgáltatás népszerűsítése. A társaság 2005-ben elfogadott új stratégiája értelmében aktív marketing kommunikációval kívánja elérni, hogy azok a kis- és középes vállalkozások, amelyek eddig eleve reménytelennek ítélték hitelkérelmük befogadását értesüljenek róla, hogy a HG ZRt. készfizető kezességvállalásával esetleg mégis hozzájuthat az áhított forráshoz. Különösen fontos ez annak fényében, hogy 2006-tól a kkv szektorba tartozó vállalkozások már nemcsak a banki hitelekhez, hanem lízing- és faktoring ügyleteikhez is felhasználhatják fedezetként a HG ZRt. kezességét, ami nagymértékben hozzájárulhat a körbetartozás csökkentéséhez.

"Meggyőződésünk, hogy ha a vállalkozások információt kapnak a hitelgarancia szolgáltatásról, akkor sokan felismerik, hogy van lehetőség a körbetartozásból való kilépésre, van hitel a fejlesztéseikhez, az üzlet továbblépéséhez" - mondta Király Zsolt a HG Zrt. marketingigazgatója. Ebben segítenek azok a szervezetek - így a PMVA is -, amelyek alaptevékenységük keretein belül nap mint nap kapcsolatba kerülnek kisvállalkozásokkal.

"Központi irodánkban Gödöllőn és a megye öt másik városában lévő kirendeltségeinken évente több ezer vállalkozás képviselői fordulnak meg. Alapítványunk tanácsokat ad, pályázatok összeállításában nyújt segítséget, és igyekszik megtalálni az adott vállalkozás számára ideális finanszírozási, és forrásbevonási formát. Céljaink közösek a HG ZRt-vel, ezért kézenfekvő, hogy tevékenységeinket a jövőben összehangolva, egymást támogatva végezzük" - mondta Dr. Bujáki Gábor a PMVA ügyvezető igazgatója. Az igazgató szerint a közös rendezvények és kiadványok mellett az együttműködés legfontosabb pontja, hogy a HG ZRt-től átvett szoftver segítségével irodáiban minden vállalkozás megtudhatja, hogy hitelgaranciával mennyi és milyen típusú hitelre számíthat. A szoftver egyszerűsített verziója egyébként elérhető a www.hitelgarancia.hu honlapon is.