Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Otthoni tűzijáték lehet, de a kijárási tilalom és a gyülekezési korlátozás megmarad idén szilveszterkor is a járvány miatt. Ünnepelni legfeljebb tízen jöhetnek össze, este 8 után pedig marad az ottalvós buli - számolt be az RTL Híradó.

A kormány december közepén a szilveszteri kijárási és bulitilalom miatt még tűzijáték-stopról beszélt, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón kérdésre válaszolva azt mondta, hogy idén betiltják a petárdák és tűzijátékok értékesítését. A később megjelent kormányrendeletből azonban az derült ki, hogy a tiltás a közterületre vonatkozik, vagyis otthon, magánterületen továbbra is lehet tűzijátékozni.

Az 1-es és 2-es kategóriába tartozó pirotechnikai termékeket most is meglehet venni és föl lehet használni szilveszterkor - mondta Havai Zoltán pirotechnikus az RTL Híradónak. Szilveszter után ezeket nem kell visszavinni az árusító helyre, hiszen ezek egész évben legálisan lehetnek az állampolgároknál.

Azt, hogy a rendőrök hogyan ellenőriznek idén az utcákon és házibulikon, hiába kérdezte a híradó a rendőrségtől, nem tudták meg. Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata azt írta, hogy "az állampolgárok zavartalan pihenése érdekében szilveszterkor megfelelő létszámú rendőr teljesít szolgálatot", valamint azt, hogy a jogszabályok alapján járnak majd el.