Házkutatást tartottak Ferihegyen

Házkutatást tartott a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság a repülőgépek földi kiszolgálását ellátó, török Celebinél. Az akció során őrizetbe vették E. István gazdasági igazgatót, B. Viktória beszerzési vezetőt és a társaság főkönyvelőjét – értesült a Magyar Nemzet.
Domokos László, 2017. június 10. szombat, 18:32
Fotó: Napi.hu

Bár a Celebi neve legutóbb a szintén ezen a piacon mozgó, állami tulajdonú Malév Ground Handlinggel (Malév GH) való kartellezés gyanúja miatt szerepelt újságunk hasábjain, úgy tudjuk, más ügyről van szó, amely a cég tulajdonosi köreit nem, a budapesti taxipiacot annál inkább érinti.

A lap információi szerint a Celebi a TaxiPlus nevű társasággal kötött szerződést arra vonatkozóan, hogy munkatársaikat szállítsa éjjel, amikor a BKV járatai nem üzemelnek.

A feladatot a taxicég havonta hatmillió forintért vállalta, ám a gyanú szerint a Celebinek az üzletet lebonyolító gazdasági vezetői - a közbeszerzési korrupciós ügyekből ismerős módon, csak kicsiben - visszakaptak pénzt a TaxiPlustól a megbízásért cserébe. Állítólag ez az összeg elérte a szerződésben foglalt megbízási díj harminc százalékát.

HOZZÁSZÓLÁSOK