Helyreállt a közlekedés a M2-es metró vonalán

A műszaki elhárítás és a szükséges helyszíni vizsgálatok befejezését követően 9.55-kor megindult a forgalom az M2 vonalán - adta hírül a BKK.
K. Kiss Gergely, 2018. február 7. szerda, 10:17
Fotó: Shutterstock

Szerdán a budapesti 2-es metró üzemkezdet óta nem jár az Örs vezér tere és a Deák Ferenc tér között. Eredetileg azt ígérték, hogy 7 órára újra indul a közlekedés a vonalon, azonban ez háromnegyed 9-ig nem történt meg. A Budapesti Közlekedési Központ 50 pótlóbuszt helyezett forgalomba.

A baleset körülményeit a Budapesti Rendőr-főkapitányság vizsgálta, de ennél többet nem közöltek. A Blikk információi szerint éjszaka a metró vonalán, a Blaha Lujza térnél kisiklott egy műszaki szerelvény. Éjjelente a vonalon különböző kisebb munkálatokat, karbantartásokat végeznek az alagútban, erre használták ezt az eszközt is.

Nyomoznak az ügyben

Nyomozás indult az Astoria és a Blaha Lujza tér között szerda hajnalban történt metróbaleset miatt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a honlapján megerősítve a Blikk értesülését.

A körülbelül hajnali 2 órakor történt balesetben két műszaki szerelvény ütközött össze a 2-es metró vonalán, az Astoria felől a Blaha Lujza tér felé vezető oldalon. A balesetben egy ember könnyű sérülést szenvedett.

HOZZÁSZÓLÁSOK