Hetekig tart a felújítás, de a vonatpótlót kerekesszékesek nem használhatják

Felújítás miatt Csorna és Győr között hetekig nem jár a vonat, a pótlására beállított buszokat viszont a mozgásukban korlátozott, kerekesszékes utasok nem tudják igénybe venni - írta a Kisalföld.
Szepesi Anita, 2018. május 15. kedd, 07:32
Fotó: Napi.hu

A lapnak nyilatkozó, mozgásában korlátozott egyetemista Borsodi Bence például csak segítséggel tud Budapestre utazni. A levelező tagozaton tanuló fiatalember eddig negyvennyolc órával az indulás előtt jelezte, hogy szeretné igénybe venni a szerelvényen elhelyezett emelőszerkezetet, s gond nélkül utazhatott. A pályakarbantartás miatt beállított buszokon azonban erre nincs lehetősége - írja a lap.

A társaság azt javasolta, utazzon el Sopronba, onnan Szombathelyre, majd a vasi megyeszékhelyről Budapestre. Ám ezt - érthető okokból nem vállalta be. A másik megoldás, hogy valaki autóval Győrig viszi, ahol biztonsággal felszállhat az alacsony padlós vonatra. A GYSEV Zrt-től érdeklődve azt a választ kapta, hogy a "buszos cégek" nem tudnak a vágányzár idejére akadálymentes járművet biztosítani. A hírt a 444.hu szúrta ki.

HOZZÁSZÓLÁSOK