Hétfőtől pótlóbuszok járnak a Debrecen-Mátészalka vonalon

Héttől mintegy másfél hónapon keresztül pótlóbuszok járnak a Debrecen-Mátészalka vasútvonalon, mert több szakaszon is felújítják a pályát - közölte a Mávinform.
Szabó Zsuzsanna, 2020. augusztus 22. szombat, 11:06
Fotó: Napi.hu / Szász Péter

Nyírbátor és Mátészalka között augusztus 24-étől 31-éig, Apafa és Nyírbátor között pedig szeptember 1-jétől október 11-éig tartanak a munkálatok: kicserélik az elavult betonaljakat, síneket, váltókat, vágányszabályozást végeznek és átépítenek több vasúti átjárót.

A felújítás során 2,3 kilométeren szüntetik meg a jelenlegi 40-50 km/h-ás sebességkorlátozásokat, és 80 km/h-ra emelik a megengedett sebességet (Nyíradony és Nyírgelse között 700 méteres, 60 km/h-s szakaszt kivéve), ezáltal pontosabbak lesznek a vonatok. A karbantartás révén csökkenhet a műszaki meghibásodások száma, megbízhatóbb lesz a vasút, a közúton közlekedők pedig gördülékenyebben, biztonságosabban hajthatnak át az átjárókon.

A decemberi menetrendváltástól várhatóan 4-5 perccel csökkenhet a vonatok menetideje az évente mintegy félmillió utas által igénybe vett Debrecen-Mátészalka vonalon.

A pályafelújítással kapcsolatban további információt itt talál.

HOZZÁSZÓLÁSOK